Mikko Malkavaara SM 10s

Mikko Malkavaara SM 10s

Puheenjohtajamme Mikko oli koko vuoden treenannut sillä mielellä, että joulukuun klassisen voimanoston SM-kisoissa Pornaisissa nostetaan. Hyvänä tukena treeneissä oli koko vuoden Liiton virallisen voimanostovalmentajan tittelinkin saanut Jari Nurminen. Tulosrajan teki Mikko noin kuukausi sitten Porissa tarkalleen vaadituilla kiloilla. Etukäteishaaveet huippusijoituksesta eivät siis olleet realistisesti kovinkaan suuret. On kuitenkin arvokasta, että Mikko oli tänä vuonna ainut avoimen sarjan nostajamme klassisessa voimanostossa. Eli puheenjohtajamme näytti hyvää esimerkkiä RAYVOlaisille.  Marraskuussahan toki olivat vielä nuorten sarjoissa nostavat Mirka Valo ja  Antti Kemppainen nostaneet voimanostossa ylivoimaisesti SM-kultaa. Myös punnertajamme olivat joulukuun alussa kunnostautuneet avoimen sarjan SM-kisassa: Heli Valtonen kultaa, Juha-Matti Englund hopeaa ja Arto Manninen neljäs.

Ysikolmosiin oli ilmoittautunut peräti 14 nostajaa. Itse kilpailuissa kuitenkin vain 11. Avustajina allekirjoittanut sekä Seppo Flink. Rankingissä oli Mikko ennen kisaa viimeisenä. Rohkeasti lähdettiin kuitenkin kisaan. Kyykyn aloitus 185 helppo ja myös jatko 195 kiloa. Porissa nikotellut 200 kiloa nousi nyt kuitenkin lähes montusta yllättävän helposti. Tähän mennessä ei ensimmäistäkään punaista.

Penkin aloitus varovasti 130 ja helppo. Myös jatko 137,5 kuin paperia. Viimeiseen 142,5. Yllätys oli kun tanko nousi vain muutaman sentin. Mikon mukaan lasku tuli liikaa mahalle. Kisan ainut punainen Mikolle.

Vedon aloitus myös varovasti 210 kg. Kuin marjanpoimintaa samoin kuin jatko 220 kg. Itse nostaja kuitenkin kehui tangon painaneen julmasti ja viimeiseen laitettiin sitten ”vain” 225. Ei kuitenkaan silmämäärin mitään vaikeutta ja vain valkoisia lamppuja.

Kaiken kaikkiaan hyvä saldo, 8 onnistunutta nostoa yhdeksästä. Ylivoimainen voittaja sarjassa oli kansainvälisestikin kova Tuomas Hautala joka tekaisi 780 kiloa, josta määrästä hopeamieskin jäi tasan 100 kilon päähän. Mikon sijoitus kymmenes omalla ennätyksellään. Vielä jäi yksi nostaja Mikonkin taakse kympin päähän.