Pärnun Penkkarit

altAiFrrTN9KJxiCoDknbch2JknO8cxEhhgoyZwZNPAny3R

Tämän vuoden kisakausi polkaistiin käyntiin jo perinteeksi muodostuneilla Pärnun penkkareilla 3.1. Jo seitsemättä kertaa järjestetty kilpailu pidettiin näiltä osin viimeistä kertaa ja se houkutteli tänä vuonna Raumalta neljä nostajaa sekä yhden tuomarin mukaan.

Kilpailussa oli jälleen mukana molemmat lajit eli klassinen- sekä varustepenkkipunnerrus. Kaiken kaikkiaan kilpailtiin kolmessa ryhmässä ja nostajia oli varusteilla 17 ja klassisesti 13.

Varustekisaan Ydinvoimasta osallistuivat välivuoden pitänyt Iiro Virtanen sekä M60 veteraani Hannu Lavonius. Virtanen kisasi 74-kiloisissa ja aloitti varmasti heti tulosrajalla 160 kiloa ja kuittasi itselleen pääsylipun tuleviin varuste SM-kisoihin. Toiseen ja kolmanteen nostoon kympin korotukset, mutta kolmannessa yrityksessä rauta ei vain suostunut tottelemaan joten tulokseksi 170 kg.

Hannu Lavonius puolestaan takoi puhtaan sarjan onnistuneita nostoja 74-kiloisten sarjaan osoittaen vahvaa kisakuntoa. Aloitus raudaksi varma 130 kiloa ja sitten vitosen nousulla eteenpäin ja tulokseksi 140 kiloa. Hyvä startti uuteen kisavuoteen ja tuleviin arvokisoihin.

Klassisella puolella nähtiin Ydinvoiman ainut naisosallistuja Mirva Impiö sekä painosarjaa vaihtanut Arto Manninen. Toista kilpailuaan käyvä Mirva Impiö aloitti omaa ennätystä sivuten 42,5:sta kilosta tähtäimenään 63-kiloisten tulosraja 52,5 kiloa. Toisen noston 47,5 kg jäi tulokseksi kun viimeisessä nostossa paketti meni hieman sekaisin eikä nosto suostunut tulemaan ylös asti.

Arto Manninen kilpaili ensimmäisen klassisen kilpailunsa 83 kiloisten sarjassa. Siitä aloitettiin mihin 74-kiloisena lopettiin eli aloituspainoksi 160 kg ja viiden kilon korotuksin. Viimeinen nosto epäonnistui, joten tulokseksi toisen noston 165 kg.

Tuomaritoiminnan osalta Ydinvoiman edustusta nähtiin molemmissa kilpailuissa kun Heikki Malkavaara jakoi tuomiota kokemuksen tuomalla rautaisella otteella.

Kaiken kaikkiaan Ydinvoiman menestys kilpailussa oli kohdillaan kun Arto Manninen palkittiin kokonaiskilpailuissa parhaana klassisena nostajana 115,38 Wilks-pisteellä ja Iiro Virtanen parhaana varustenostajana 122,70 Wilks-pisteellä.

Tuttuun tyyliin reissussa pääsi tapaamaan muiden seurojen nostajia sekä vaihtamaan mielipiteitä niin treenaamisesta kuin muustakin voimailuun liittyvästä. Saimme nauttia myös hotellin kylpylästä, iltaohjelmasta sekä maukkaasta ruoasta.

Tältä erää Spordihall hiljenee, mutta Ydinvoima kiittää niin kisajärjestäjiä kuin kaikkia nostajiaan jotka ovat osallistuneet kilpailuun näiden vuosien aikana.