Kemppaisen kisaraportti

Kisoihin valmistautuminen alkoi parhaalla mahdollisille tavalla eli 5kk kyykky tauolla kun 2016 murtunut polvilumpio alkoi taas viime keväänä/kesänä vaivaamaan. Painoja sain ruveta lisäämään taas syksyllä treeneihin ja ohjeena oli, että 6-9kk menee kunnes jalkojen voimat alkavat olemaan normaalilla tasolla. Eli tiesin jo kauan ennen kisaa, että parasta mahdollista kuntoa ei Ouluun saada. Ajattelin myös samalla sitten pudottaa sarjan alaspäin eli 105kg:n sarjasta 93kg:n sarjaan.

Kisa itsessään meni omaa teknistä huolimattomuutta lukuunottamatta oikein hyvin. Painonveto ei vaikuttanut kuntoon juuri ollenkaan kun se tehtiin pikkuhiljaa 3kk ajanjaksolla. Kyykky aloitettiin todella helpolla 225kg kyykyllä johon laitettiin suoraan 15kiloa lisää toiseen nostoon eli 240kg. Tässä kohtaa pitää varmaan mainita, että en itse nostajana löytänyt mistä nostolavalla nostaja näkee tuomari valot. Nimittäin toinen kyykky tuntui niin helpolta, että huutelin siellä jo huoltajalle kymppiä lisää viimeiseen ennen kun kuuli kuulutuksesta noston olleen 2-1 hylätty. Viimeinen nosto otettiin varman päälle 240kg uusiksi ja se tuli tällä kertaa hyväksytysti ylös.

Penkin lämmittelyt tuntuivat todella hyvältä ja kyykystä jäänyt vahva olo toi mukavaa itseluottamusta, että tänään kulkee ja saattaisi olla jopa mahdollista sivuta omaa sarjaa ylempänä tehtyä parasta penkkiä. Aloitus 152.5kg tuntui melkein tyhjältä tangolta ja toiseen nostoon korotus 160 kiloon. 160kg painoin jo vähän mutta tunsin heti, että varoja oli ja aloin taas huoltajalle huutelemaan, että lisää vaan painoa ja kunnolla tänään kulkee. Kuullakseni taas, että nosto oli hylätty 2-1. Ilmeisesti takapuoli oli noussut penkistä. No pelattiin taas varman päälle, että saadaan kaikki kilot yhteistulokseen kun kerran SM-kisoissa ollaan. Kolmannella 160kg ei vieläkään hirvesti painanut ja tällä kertaa myös tuomarit sen myös hyväksyivät.

Maastavedon lämmittelyissä alkoi painonveto hieman muistuttelemaan olemassaolostaan kun ojentajat alkoivat kramppaamaan aina kun otti tangosta kiinni, mutta saatiin tämäkin onneksi hoidettua pois alta ennen ekaa vetoa. Aloitin kisan 250kg vedolla joka jatkoi samaa linjaa kun muutkin ensimmäiset nostot kisassa ja toiseen nostoon 15 kiloa lisää. Toinen nosto 265kg kanssa tuntui toidella hyvältä ja kun tuloslistaa sen jälkeen hieman seurattiin huomattiin, että 6.sija alkaa olemaan aikalailla varma, joten päätettiin laittaa viimeiseen 2.5kg enemmän kun oma ennätys vedossa on sarjaa ylempänä eli viimeiseen vetoon lastattiin 275kg. Se ei ikävä kyllä nyt tullut ylös asti, allekirjoittaneella oli vähän liikaa itseluottamusta hyvästä kisasta ja liian kova meno päällä niin unohtui lukita yläselkä vedon lähdössä niin se teki loppuojennuksesta täysin mahdottoman.

Kokonaisuudessaan kuitenkin suhteellisen onnistunut ja opettavainen reissu. Toivottavasti vuosi 2020 saadaan treenattua terveenä niin ensi vuoden SM-kisoissa parannellaan tätä kuudetta sijaa.