Mikko Malkavaara taas SM kymmenes

Mikko Malkavaara taas SM kymmenes

Viimevuotiseen tapaan oli yleisen sarjan klassiseen SM-kisaan ilmoittautunut (uskaltautunut, yltänyt?) vain puheenjohtajamme Mikko Malkavaara. Kisat nostettiin  viikonloppuna Ylöjärvellä hienoissa puitteissa. Mikko nosti viimevuotiseen tapaan sarjassa 93 kiloa. Sarjaan oli ilmoittautunut 13 nostajaa, joista sitten paikan päällä oli kymmenen. Mikko toki jo rankingissä näistä viimeinen.

Kyykky aloitettiin 190 kilosta. Ihme odottelujen jälkeen tuli rauta ylös kuitenkin vaivalloisesti, mutta kuitenkin 2-1 hyväksyttynä. Seuraavana 200 rahaa täys. Hienoinen yllätys oli, että rauta jäikin nyt puoliväliin. Mies manasi velttoa oloa ja huimausta laihdutuksen ja lievien flunssien jäljiltä (lapsiperheellisen vaivoja). Viimeiseen pantiin sitten sama rauta ja tosi rähinää päälle. Nousi se, muttei kauniisti ja helposti, koko mies vapisi kuin se kuuluisa haavan lehti. Mutta meni taas läpi 2-1. Tulos sama kuin viime vuonna. Sisuvoitto.

Penkissä oli alotus 135, mutta laskettiin hilulla lämmittelyssä. Helppo nosto kuten myös jatko 137,5 kiloa. Viimeiseen vitonen lisää eli 142,5. Mutta nyt kävi samoin kuin Pornaisissa, tanko nousi muutaman sentin. Pienestä on kiinni.

Vedon alkupaino 210 kiloa oli helpon näköinen. Jatko 220 kiloa alkoi jo painaa mutta 3-0 läpi. Viimeiseen oli taktisista syistä laitettava 232,5 (jotta ei jäätäisi viimeiseksi). Tanko nousi puoliväliin polvia. Se siinä, vitonen jäätiin viimevuotisesta (silloin tuli vedossa 225, muut nostot kuten Pornaisissa). Kisan voitti taas ylivoimaisesti ihmemies Tuomas Hautala, joka olisi tuloksellaan voittanut sekä 105 että 120 sarjat ja olisi superissakin tullut mitaleille. Hautala veti SE:n  335,5 sekä teki SE:n yhteistuloksessa 780,5 kiloa.

On erittäin tärkeää, että RAYVO näkyy ja kuuluu myös yleisessä sarjassa. Sitä herkkuahan ei voimanostossa paljoa ole viime vuosina nähty (Pärssinen taitaa olla ainut). Jari Nurminen on Mikon kohdalla tehnyt hyvää valmennustyötä, siitä suuri kiitos.