RAYVOn punnertajat mitaleille. Jaurolalle SE-tulos

RAYVOn punnertajat mitaleille. Jaurolalle SE-tulos

 

 

Jaurolalle SE-tulos

Klassisen penkin SM.kisat käytiin Tammelassa 23-25.02.18. Ydinvoimalaisista lähti kilpailemaan menestyksellisesti viisi punnertajaa. Saaliina yksi kulta, kolme hopeaa ja yksi neljäs sija.

Muutaman toisaalla vietetyn vuoden jälkeen astui RAYVOn porukkaan taas tuttu nimi Sinikka Näslund viiskymppisten 63 sarjaan. Näslund nosti vakuuttavasti ja taktisesti oikein puhtaan sarjan 55, 57,5 ja 60 kiloa. Tällä hopeaa vaa ´alla sillä kolmoseksi tulleella painavampana sama tulos.

”Ikinuorissa” nostava monet arvokisat nostanut ja voittanut Maritta Jaurola ei suostunut passailemaan vaikka olikin ainoana sarjassaan. Tuloksena oli nimittäin uusi ja upea Suomen ennätys sarjalla 57,5-60-ja viimeisellä 63 kiloa. Kaikki tulivat helpohkon ja vakuuttavan näköisesti ylös. Tavoitteellisesti treenanut Maritta on selättänyt vaikean sairauden tyylillä ja palkintona SE-tulos.

Myös naisten avoimeen sarjaan oli Ydinvoima saanut (pitkästä aikaa) edustajan. Monipuolisesti treenaava Sini Viitanen punnersi viisseiskaan sarjan  67,5, 72,5 mutta viimeinen 75 ei suostunut ylös. 75 kiloa ei tosin olisi sijaa muuttanut ja Viitanen yleisen sarjan nelonen.

Miehissä nostivat sitten kauan yhteisissä treeneissä käyneet Juha-Matti Englund ja sihteerimme Arto Manninen. Enken nostot ja kilpailu olivat toisinnot viime vuodesta. Taas kerran aivan liian kevyt 59-sarjaansa ollut Enke aloitti puhtaasti 107,5 kilolla. Kympin korotus ei sitten suostunut kahdesti nousemaan puolitankoa pitemmälle. Enke hävisi voittajalle selvästi 17,5 kiloa, mutta tuomisina taas kerran kuitenkin SM-hopeaa.

Kokkolan Janne Råman  ja Arto Manninen taasen taistelivat viimeiseen nostoon saakka SM-kullasta. Viime vuoden pettymykset oli Manninen unohtanut ja esitti aivan toisia otteita tänä vuonna. Artolla helpot avaukset 170 ja 175 kiloa. Vanha vika, vasurin laahaminen perässä oli nyt minimaalista. Råmanin vastaavat nostot hilua suuremmat. Arto korotti 180 kiloon, mikä pakotti (painavampana) Råmanin 182,5 kiloon. Vaikka harjoituksissa on tuo 180 ollut Artolle vakiotavaraa, ei se kuitenkaan nyt lähtenyt juuri mihinkään. Arton paketti jotenkin petti ratkaisevalla hetkellä. Kun kisa oli ratkennut, korotti Råman vielä 185:een, mutta se oli jo toivoton yritys.

Eli hilkun päähän jäi Suomen mestaruus. Tämä oli kuitenkin aivan toista kuin 2017-kisa. Artolle hopeaa kun muut jo jäivät selvästi heikommiksi. Tulos 175 kiloa kelpaa maajoukkueen edustustehtäviinkin ja päättäväisenä tyyppinä näemme toivottavasti Arton kansainvälisillä areenoilla. Kirjoittajan lääkekehotus: enemmän oikeita merkkinostoja treeneissä.