RAYVOlaisia Porin voimanostokisassa

Porin voimailusalilla tuntui suuren urheilujuhlan tunnelma. Salilla nostettiin kisaa raakana ilman varusteita. Mukana kisan kiihkeydessä taistelivat valmennusguru Pärssisen oppilaat Raumalta. Nostajia kertyi lähes kolmekymmentä, joten ryhmiä saatiin kaksi, juuri sopivasti voimanostokisan jouhevalle suorittamiselle.

Ensikertalaisena matkassa kisassa nosti Kirsi Valtanen. Tavoitteet hänelle olivat kovat eli heti avoimen sarjan tulosraja. Kirsi nosti tyylikkäästi kaikki nostot onnistuen, mikä on voimanostokisan merkkiviidakossa harvinainen suoritus. Tuloksena syntyi kyykyssä 95, penkillä 55 ja vedossa 110, mistä yhteensä komeasti tulosrajan ylitys tuloksella 260 kiloa.

Toisena lavalle nousi Marika Vaittinen. Hänellä kisarutiinia löytyi penkkikisoista. Nyt hän mittaili voimiaan ensimmäistä kertaa kolmen lajin kamppailuissa. Kisa sujui häneltä tyylikkäästi. Marikalle onnistui kaksi kyykkynostoa päätyen tulokseen 105. Viimeinen yritys 110 kilolla jäi korkeaksi, mutta lupaa seuraavaan kisaa selvää tulosparannusta. Penkillä hän nosti ennätyksensä kolmannellaan 65 kg. Ensimmäinen maastanosto varmisti tulosrajan ja kolmannella komeat 130 kiloa onnistuneesti takasi 300 kilon yhteistuloksen. Tästä eteenpäin treeniä harkiten ja maltilla, niin vain taivas on tuloksen ylärajana.

Sarjassa 83 nosti Maestro Tapio yhdessä ensikertalaisen Nikolas Lallan kanssa. Tapio hoiti tyylikkäästi tulosrajan SM-kisaan. Kaikki nostot onnistuivat tyylipuhtaasti. Tuloksena syntyi kyykyssä 202,5, penkillä 140 ja vedossa 240, mistä yhteensä komeasti tulosrajan ylitys tuloksella 582,5 kiloa. Merkille pantavaa on, että hän kyykyssä selätti mestarinostaja Pasi Sipiläisen, joka on kilpailun kiristyessä pudottamassa painoaan sarjaan 74.

Nikolas selvitti kisan ensikertalaisena mallikkaasti. Varovat aloitukset ja sitten tuhdit korotukset toivat komean lopputuloksen. Kyykkynostossa syntyi 165, penkillä 125 ja vedossa 190, mistä yhteensä 480 kiloa.

Jari Vanhatalo nosti sarjassa 105 kg. Hänelle kisa oli myös tunnustelua kisalavan tunnelmaan. Yhdeksän onnistuneen noston sarja jäi hänellä yhden noston päähän. Toisessa penkkipunnerrusnostossa hän kohotti tahattomasti päätään tuomarin merkin jälkeen. Kisasta Jari suoriutui erinomaisesti. Kyykyllä nousi 170, penkillä 110 ja vedossa 185, mistä yhteensä 465 kiloa.

Tunnelmat ja kokemukset on nyt ensikertalaisilla koettuna, joten treenin myötä kilojen saldot kasvavat. Määrätietoinen harkittu harjoittelu takaa nostot loukkaantumatta. Harjoitusohjelmien säntillinen suorittaminen, huolellinen lämmittely, jäähdyttely ja venytykset säännöllisen lihashuollon myötä takaavat nousevat tuloskäyrät.

Heimo