Malkan puhe SVO2000 palkintotilaisuudessa

Hyvät voimakkaat nuoret ja nuorenmieliset naiset ja miehet

Taas on nelivuotiaan seuramme historiassa vierähtänyt erittäin menestyksellinen voimailuvuosi. Kuten hyvin muistamme olimme v 1998 Voimanostoliiton Voimamaljakilpailun mukaisesti ylivoimaisesti Suomen paras voimanostoseura. Vuonna 1999 repsahdimme hiukan ollen tiukassa kisassa kolmansia. Tänä vuonna, pääasiassa Kaisan seuranvaihdon takia, oli lopullinen sijoituksemme viides. Mutta muistakaamme, että pisteitä on haalimassa lähes 130 SM-kisoihin osallistuvaa seuraa. Eli olemme edelleen hyvää A 1 luokkaa.

Vuonna 1998 oli meillä yksi kansainvälisiin mittoihin yltänyt nostaja, ikinuori ojentajaihme Juhana. Vuonna 1999 jo kaksi kansainvälisesti menestynyttä nostajaa – eli Kaisa ja Juha. Kuten muistamme edustaa Kaisa nyt munakaupungin seuraa ja Ollillakin hieman petti motivaatio kesän jälkeen. Pete on ilmoittanut lopettavansa voimanoston kilpailumielessä. Tämä on valitettavaa, sillä Pete osoitti todella pystyvänsä jatkossa vaikka mihin. Ollilta odotamme yhteistuumin pientä piristystä ja itseään niskasta ottamista. Kuten muistamme oli Olli 1999 Suomen paras poikanostaja. Perinteet velvoittavat Olli.

Nuorten poikien kohdalla on jatkuva armoton treeni menossa Ilarin ja molempien Mikkojen kohdalla. Ilahduttavasti on Rajalan Reijon asiantuntevassa opastuksessa nousemassa Eurasta myös nuoria huippunostajia 4-5 kappaletta. Reijohan itse on ikämiesten parhaita sarjassaan. Seuraamme on myös liittynyt Powertiimistä yksi Suomen parhaista penkaajista sarjassaan, eli Kaitsu Palmroos. Toivotamme Kaitsun lämpimästi tervetulleeksi. Kaitsu nostaa, kun nuori on, vielä yleisessä sarjassa.

Juhana Inkinen onkin sitten vähän oudompi tapaus. Jostain ihmeen piilosyövereistä hän aina kaivaa huippukunnon silloin – ja juuri silloin kun on tarvis. Kun on tarpeeksi kahjo niin kyllähän se onnistuu. Eli kaikki tiedämme, että Juha punnersi itsensä ikämiesten Euroopan mestariksi viime kesänä. Ja tämä vielä lisäksi kyseenalaisin konstein pelottelemalla pienempiä nostajatovereitaan. Börje ei ole kuulemma vieläkään toipunut. Juha on kunnostautunut – kahjo kun on – myös sotilaspunnerruksessa. Suunnitelmissa on taas jälleen kerran Guinessin arvostettuun kirjaan pääseminen.

Eli edelläoleva oli ikään kuin johdatteleva aasinsilta vuoden 2000 parhaan nostajan valintaan. Veri punnitaan kansainvälisillä tantereilla, se on jokaisen voimanostajan raamatussa kirjoitettuna punaisin kirjaimin. Eli vuoden 2000 Euroopanmestaruus toi Juhalle vastaanpanemattomasti vuoden parhaan nostajan tittelin.

Parhaan poikanostajan valinta olikin sitten paljon kinkkisempi asia. Kaksi herraa saavuttivat kultaa ja kunniaa ja vielä erinomaisilla tuloksilla. Voimamaljapisteitä toi toinen voimaherra 24 ja toinen 21. Hallitus katsoi, että oikeus ja kohtuus on että molemmat ovat parhaita, eli Ilari Pulli ja Mikko Räsänen. Tiärätten sitten pojat että teitin isoilla harteillanne lepää suunnattomat odotukset jatkomenestyksen osalta – eli maailma odottaa teidän valloituksianne.

Tyttönostajien kohdalla tilanne oli myös erittäin tasainen. Molemmat neitokaiset nostivat kultaa ja kunniaa, mutta toinen oli ikäluokkansa paras nostaja SM-kisoissa. Teimme tässäkin Salomonin tuomion siten, että Anu Lötjönen saa parhaan tyttönostajan palkinnon – ja Minna Suominen vuoden kannustuspalkinnon.

Edelleen päätimme jakaa erikoispalkinnon parhaalle pistemiehelle SM-kisojen tuloksen mukaan. Ylivoimaisesti paras pisteissä oli Timo Heiskanen, joka yleisessä sarjassa nosti hirveitä rautoja 75 kiloisissa ollen SM-kisoissa neljäs. Timo on käytännön syistä eronnut sittemmin seurastamme, mutta lausumme hänelle parhaat kiitoksemme yhdessä vietetyistä treeni- ja kilpailuvuosista. Muistamme Timon rehtinä ja miellyttävänä voimanostajana ja ihmisenä.

Ja kun hyvään alkuun pääsimme päätimme vielä palkita sen henkilön joka on painovoimaa uhaten nostanut suurimman määrän romua ylös SM-kisoissa ja se henkilö on Kauttuan Kauhu eli Reijo Rajala.

Vakiintuneen tavan mukaan on seura halunnut palkita myös kaikki SM-kisoihin osallistuneet nostajat. Olen teille jakanut erikseen listan näistä urhoollisista eli käydäänpä sitä yhdessä läpi.