Salon SM-kisaennakko

Rauman Ydinvoimasta kuusi punnertajaa lähdössä klassisen penkin SM-kisoihin

Ydinvoimalaiset ovat viime vuosina osallistuneet vaihtelevalla osanottajamäärällä ja vaihtelevalla menestyksellä punnerruksen SM-kisoihin. Nyt on ilahduttavasti kuusi jo aiemminkin ansioitunutta punnertajaa osallistumassa Salon SM-kisoihin. Kisat ovat ns klassiset, eli punnerretaan ilman penkkipaitaa tavallisella T-paidalla.

Varttuneempia naisnostajia edustavat Heli Valtonen, Sinikka Näslund sekä Maritta Jaurola. Jaurolalla on muhkea nostohistoria, maailmanmestaruus, yleisen sarjan SM, paljon muita sekä kansainvälisiä että SM mitaleja masters-sarjassa. Valtonen on ehkä pisimpään SE:kisoihin osallistunut ydinvoimalainen. Menestystä sekä kansainvälisesti että SM:eissä. Menestyksen makua myös maistanut Näslund piti muutaman vuoden taukoa mutta on nyt nousemassa lavataistoon uudella innolla. Kaikki naiset ovat selviä mestariehdokkaita.

Miesten puolella kestosuosikki kaikenlaisiin kisoihin on pikkujättiläisemme Juha Matti Englund. Juha Matin ansioluettelo täyttäisi äkkiä tiheästi kirjoitettuja A-nelosia muutaman. Mitali on nytkin varma mutta väriä jännitämme. Muutaman vuoden nostamisessa välivuosia pitänyt Heikki Neuvonen palailee lavakamppailuihin ja nostaa nyt M50-sarjassa. Mitali, jos tulee, olisi yllätys.

Viime vuosien selvä tähtinostaja sekä penkissä että voimanostossa Mirka Valo aloittaa kisaamisen sunnuntaina. Mirkahan on tähän asti nostanut nuorissa mutta nyt ovat vuorossa tuntuman ottoa aikuisten kisatunnelmaan. Rankingissä on Mirka toisena 102,5 kilolla, mutta olemme tottuneet näkemään Mirkan mahdottomaltakin tuntuvia venymisiä isoissa kisoissa.

No kaikki kysyvät nyt, että missä on Petri Kuosma? Tämä maailmanluokan nostajamme on keskittynyt ainoastaan paitanostoihin ja säväytti muutama kuukausi sitten uudella SE-tuloksella 310,5 kiloa.