Mirka Valo MM-pronssia Ruotsista

Saavuimme Helsingborgiin lauantaina. Sunnuntaina katseltiin pienempien sarjojen kisoja ja valmistauduttiin omaan kisaan. Maanantaina oli aika astua MM-kisalavalle toista kertaa viisi vuotta kestäneen voimanostourani aikana.

Kyykky aloitettiin tammikuisten juniorien SM-kisojen kyykkyennätyksestäni 170 kg. Toiseen 180 kg, joka edeltävissä kyykkytreeneissä liikkui jo kohtalaisesti. Kolmanteen yritykseen 185 kg, mutta se osoittautui liian painavaksi tällä kertaa. Kyykyn tulokseksi siis 180 kg ja 10 kg lisää omaan ennätykseen.

Penkkipunnerruksen aloitusraudaksi valikoitui 95 kg. Toisella nostolla 100kg kevyehkösti ylös, mutta maltillinen korotus kolmanteen yritykseen 102,5 kg. Se jäi sekin matkan varrelle, joten tulokseksi penkissä 100 kg, joka on 4,5 kg yli oman ennätyksen.

Maastavedon aloitukseen tasan 200 kg. Toiseen 210 kg, joka varmisti pronssisijan, ellei britti Charlie Chester onnistu viimeisessä nostossaan. Eikä onnistunut. Viimeisellä onnistunut, lajikullan arvoinen 215 kg, johon päättyi naisjuniorien MM-kisat Ruotsin Helsingborgissa.

Yhteistulokseksi 495kg ja pronssisijoitus todella kovassa N23 +84kg -sarjassa. Kaikkien lajien tulos sekä yhteistulos ovat Suomen ennätyksiä. 

Voittaja on Venäjän Daria Efimtseva ylivoimaisella 552,5 kg yhteistuloksella. Toiseksi sijoittui USA:n Shelby Miles 500 kg yhteistuloksella. Sekä vuonna 2016 että 2018 EM-kisojen korkeimmalla korokkeella seissyt Charlie Chester jäi kisan neljänneksi, viimein minä olin parempi.

Teksti: Mirka Valo