Mirka Valo yleisen sarjan SM-hopeaa.

Mirkan oma otsikko: ”Tyhmä kisa”.


Muutama viikko ennen kisoja ollut lomamatka etelään, josta mahatauti ja vielä kisaviikon keskiviikkona iskenyt flunssa takasivat huonot lähtökohdat kilpailuun. Ranking-ykkösen tiedettiin olevan kovassa kunnossa, joten minulta olisi vaadittu täydellistä onnistumista, jotta kultasijasta olisi voinut edes haaveilla.

Kyykky tuntui raskaalta jo lämmittelyssä, mutta aloitusrauta 150 kg tuli lupaavasti ylös. Toisen noston 165 kg olikin jo melko tahmea, mutta kolmanteen nostoon laitettiin omat ennätysraudat 172,5 kg, koska mitään hävittävää ei ollut. Ennätys jäi kuitenkin odottamaan kesäkuun MM-kilpailuja.

Kyykyn tavoin myös penkki tuntui raskaalta. Aloituksen 85 kg tuli perusvarmasti ylös. Toiseen nostoon 90 kg, joka pisti vastaan pahasti, mutta tuli hyväksytysti ylös. Kolmanteen 92,5 kg, joka jäi rintaan.

Maastanoston aloitus viisi kiloa korkeampaa kuin yleensä eli 190 kg, joka tuli vaivatta ylös. Voimat alkoivat sairastelusta johtuen olla melko loppu, joten maastanoston omaa ennätystä 207,5 kg lähdettiin yrittämään jo toisella nostolla, mutta tanko pysähtyi polvien korkeuteen. Kolmannella nostolla vielä yritys samalla painolla, mutta myös se jäi odottamaan MM-kisoja.

Tällä suorituksella toinen sija ja yhteistulos 445 kg, 25,5 kg alle oman ennätyksen. Ylivoimainen voittaja Annina Luotonen teki 502,5 kg yhteistuloksen, joka on uusi Suomen ennätys. Kolmanneksi sijoittui Taru Keskinen 377,5 kg yhteistuloksella.

Jälkiviisaana voi todeta, ettei edes täydellinen päivä ja valmistautuminen olisi riittänyt voittoon. Kisa näytti kuitenkin, mitkä ovat minulle ne ns. varmat raudat. Puitteet Ylitorniossa olivat oikein hyvät!

Teksti Mirka Valo