TÖRMÄ VOIMANOSTON SM-KULTAA

Viikonvaihteessa 10-11.02.18 pidettiin Tampereella tutun kiven sisässä Nääshallissa varustevoimanoston SM-kilpailut. RAYVOlaisista oli paikalle kilpailemaan uskaltautunut vain Heimo Törmä Masters 3 sarjan seiskanelosiin. Omaa painoa tasan 70 kiloa.

Monet monituiset kisat sekä Suomessa että suuressa maailmassa käynyt ansioitunut nostaja ei lähtenyt suinpäin ryntäilemään huippurautoihin. Sen totuuden on pitkä kokemus osoittanut.  Olihan hän vielä sarjansa ainut osanottaja.  Kun varusteilla kilpailemisesta oli Heimolla kulunut jo useampi vuosi, olivat sekä kyykkytrikoot että vetotrikoot päätyneet mikä minnekin maailmalle. Eli sekä kyykky että veto otettiin klassisilla venyyjapaukkuu- varusteilla. Ainoastaan penkki otettiin oikealla penkkipaidalla.

Kyykky nimellisesti lämppäreillä tunnustellen aloitus 95 ja sitten 105, mutta 110 kiloa jäi tulematta. Penkki otettiin sitten tosissaan. Aloitus helppo 105 ja toisella myös tulokseksi jäänyt helpohko pukkaus 110 kilosta. 115 kg pysähtyi kuitenkin puolitankoon. Kun vaikeimmat nostot oli nostettu, intoutui Heimo vielä tosissaan kokeilemaan mitä maasta nousee. Sarja 135-145 ja viimeisellä tiukka 150 todistavat peruskunnon pysyneen hyvänä vaikka treeneissä onkin keskitytty lähinnä penkkiin. Yhteistulosta siis 365 kiloa.

Varustevoimanosto näyttää elävän nykyään hieman aneemista aikaa, sillä useissa sarjoissa oli tosi vähän nostajia. Aika näyttää jatkuuko klassisen ylivoimainen suosio tulevaisuudessakin. Muoti ja maut vaihtelevat myös urheilussa.

Hessu