Jari Nurminen 1-tason valmentajaksi

[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”4_4″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Rauman Ydinvoiman Jari Nurminen on suorittanut Suomen voimanostoliiton 1 tason valmentajakoulutuksen. Jari on Ydinvoiman ensimmäinen virallisen valmentajakoulutuksen suorittanut jäsen.

Jarin omia mietteitä koulutuksesta:

”Valmentajakoulutus taso 1

Näin voimanostoliiton sivuilta ilmoituksen, että Suomen voimanostoliitto yhdessä Suomen painonnostoliiton kanssa järjestävät tason 1 valmentajakoulutuksen Tampereella Varalan urheiluopistolla. Pääkouluttajana toimi Karoliina Lundahl ja lajimme kouluttajana liiton päävalmentaja Kaj Mattila. Päätin osallistua, vaikka hinta olikin hieman suolainen. Ensimmäinen lähijakso oli siis elokuun lopulla ja siihen mennessä piti olla tehtynä muutama tehtävä mistä kouluttajat näkivät hieman lähtötasoa. Pääasiassa ensimmäinen lähijakso oli luentoja, luentoja ja kerran vielä luentoja. Mukaan mahtui myös pari harjoituskertaa sekä ryhmätöitä. Etätehtäviksi lähijaksojen välille saimme kuusi erilaista tehtävää, jotka ei aivan läpihuutojuttuja ollutkaan. Harjoittelun suunnittelu, taitavuus, henkinen valmennus, motivaatioilmasto ja opetustyylit, videointi ja viimeisenä fyysiset vaikutukset. Kaiken kaikkiaan näihin etätehtäviin kului aikaa reilut 20 tuntia. Apuna oli aineisto ekalta lähijaksolta ja Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu-kirja. Viimeisen etätehtävän tein hieman hutaisemalla ja jouduin sen korjaamaan ennen toista lähijaksoa. Mutta lopussa kaikki hyvin ja etätehtävät hyväksytty. Toiseen lähijaksoon lokakuun puolivälissä lähtiessä olikin levollisempi mieli, kun hieman jo tiesi mitä odottaa. Toinenkin lähijakso oli aika täynnä luentoja, mutta myös enemmän keskustelua treenien jaksottamisesta ja myös käytiin etätehtävät läpi. Yksi asia mitä jäin ehkä kaipaamaan, olisi ollut perehtyminen enemmän aikuisiin urheilijoihin. Koulutus oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen, mutta myös haastava. Tulen varmaankin tulevaisuudessa käymään tason 2 valmentajakoulutuksen. Suosittelen koulutusta kaikille asiasta kiinnostuneille. Toivottavasti tämä koulutus poikii myös valmennussuhteita.”

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]