Mirka Valolle PM-hopeaa!

Mirka Valolle PM-hopeaa!

Keskiviikkona Suomessa tiesimme, että kisa käytäisiin torstaina kello 14.00. Kun saavuimme keskiviikkoiltana Norjaan, joukkueenjohtaja kertoi, että teknisessä kokouksessa oli päätetty, että juniorit nostavat sub-juniorien kanssa samaan aikaan ja kisa alkaa kello 11.00.

Heräsin aamulla pudottamaan viimeiset grammat painostani ja lähdimme kisapaikalle. Kisapaikalla kerrottiin, että kisa siirretään takaisin alkuperäiseen aikatauluun. Kolmen janoisen tunnin jälkeen pääsin vihdoin vaa’alle, mutta odottelu oli verottanut sekä fyysisesti että psyykkisesti.
Kyykyssä helppo 120kg aloitus, mutta nihkeä toinen 130kg nosto pakotti lisäämään vain 5kg. Ennätystäni sivuava 135kg hyväksytysti läpi ja kärki pääsi karkaamaan vain 15kg.
Pitkään paikalleen jämähtäneessä penkkipunnerruksessa päätettiin ottaa varma 70kg aloitus. Toiseen nostoon lastattiin ennätystäni sivuava 77,5kg, joka nousi hyväksytysti ylös. Viimeiseen nostoon 80kg, joka tuli jälleen ylös, muttei hyväksytysti. Tässä vaiheessa sijoitus oli vasta neljäs.
Itse tiesin, että kisa alkaa vasta kun tanko lasketaan lattiaan. Aloitusrauta 180kg nosti minut toiselle sijalle. Toiseen nostoon 192,5kg, joka olisi onnistuessaan nostanut minut ensimmäiselle sijalle ja olisi ollut myös Suomen ennätys. Tanko nousi kuitenkin vain polvien korkeudelle ja sama toistui viimeisellä yrityksellä.
Ennakkosuosikki Ruotsin Emma Pettersson jäi kolmanneksi ja voittoon nosti Norjan Karoline Tanche-Larsen. Oma tulokseni jäi 10kg ennätyksestäni, mutta olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen.
-Mirka Valo