Marko Valo SM-Pronssille

Marko Valo SM-Pronssille

Klassisen (siis ilman tukea antavia varusteita) voimanoston Masters SM-kisat käytiin läheisessä Kankaanpäässä. Klassiset ”raakakisat” ovat nousseet suosiossa kohisten niin että nytkin mittelöt olivat peräti kolmepäiväiset. Allekirjoittanut sekä Heimo Törmä urakoivat tuomaritehtävissä kaksi päivää, mutta ehdimme seuraamaan myös RAYVOn edesottamuksia.

Muutaman vuoden kilpailuvoimanostoa tosissaan treenannut Marko Valo nosti upeasti itsensä SM-pronssille yli 50-vuotiaitten 105 kilon sarjassa (johon sarjaan oli kaikki kevyin nostaja, 7 kiloa alle rajan). Kyykky aloitettiin 185 kilolla. Ei mitään vaikeuksia. Seuraava 195 kiloa oli jo tiukka, mutta puhtaasti läpi. Rohkea kympin korotus jäi tällä kertaa pohjaan. Kaikki kyykyt olivat tosi syviä (turhankin syviä) joten tuomareiden tehtävä oli helppo. Syvyys on aina kaksipiippuinen asia, syvyyttä täytyy olla reilusti mutta ei niin että toiset saavat turhaa etua.

Markon heikko kohta on penkkipunnerrus. Siinä kuitenkin kolmen puhdas sarja 115-122,5-127,5. Jotta jatkossa mitalit kirkastuisivat olisi nimenomaan penkkiin ja sen tekniikkaan syvennyttävä tosissaan. Perusraumalainen kapealla punnertaminen ei enää riitä. Voimastahan homma ei ole kiinni, voimaa Markolla on rutkasti sieltä voimamiestaustasta. Nyt ykkönen ja kakkonen punnersivat 160 kiloa.

Mikä penkissä menetetään, se korjataan runsaasti sitten maastavedolla. Voittaja Jari Niskanen ja Marko olivat ylivoimaisia vetäjiä tässä kisassa (Niskanen 270 ja Marko 262,5. Viimeisellään Marko yritti päästä vetokunkuksi 272,5 kilolla, mutta painot nousivat vain muutaman sentin.

Mitalistit olivat omassa sarjassaan  (kaikkiaan sarjassa 7 nostajaa) ja nelonen hävisi Markolle jo yli 30 kiloa. Myös RAYVON Heli Valtonen oli ilmoittautunut kisaan, mutta työvuorojen muutokset sotkivat aikataulut (niinkuin monta kertaa aiemminkin).

Nurminen sunnuntaina neljäs

Masters 40-ikäluokassa nosti sunnuntaina myös rajusti laihduttanut Jari Nurminen 120-kiloisissa. Allekirjoittanut ei enää ollut sunnuntaina paikan päällä, joten tässä vain noteeraukset. Tuolta foorumin puolelta voitte lukea Jarin itsensä mietteitä kisan kulusta. Kyykky 200 kiloa ehkä etukäteisodotuksiin hieman alakantissa (vaikka mies itse tyytyväinen). Penkistä 125 kiloa, odotukset myös tässä selvästi parempia, mutta olkapäävaiva kuulemma haittasi nostoa. Veto taattua Nurmista eli hyvä 230 kiloa (vaikka Jari aristeli jalkaansa eikä uskaltanut vetää viimeisen päälle). Yhteistulosta 555 kiloa. Sarjan nelonen ja mitalistit omassa kastissaan. Jatkossa mies lupaa reilusti yli 600 tuloksia kunhan kotiutuu uuteen sarjaansa.