Saarinen voimanostomestari 2009

Saarinen
Sami Saarinen

Tulokset
Kuvia

Perinteinen erittäin vaativa kolmen lajin voimanosto näkyy olevan kova pala purtavaksi. Perin harva voimailija osallistui tosissaan ydinvoiman järjestämiin voimanoston Rauman mestaruuskisoihin. Muutama tekijänimi (Landvik, Törmä) oli jo syksyn mittaan ehtinyt testata kuntoaan muualla. Niinpä useiden keskittyessä lähinnä penkkikuntonsa testailuun tuli Wilksin pisteiden perusteella voittajaksi noviisi, ensimmäisissä virallisissa kisoissaan nostanut Sami Saarinen.

Tapio Pärssisen valmentama kokematon Sami  teki kuusseiskaan kovan tuloksen 465 kiloa. Kyykky 177,5 ja veto 182,5 kiloa ovat kevyeen sarjaan tehtynä jo kovaa kansallista tasoa. Ainoastaan penkki vähän takkuili (105 kg) kun 115 kiloa jäi kaksi kertaa senttiä paria vajaaksi. Vähän lisää kokemusta ja 500 rikkoutuu kevyesti.

Nuori Nurminen
Nuori Nurminen

Toinen voimanoston tosissaan ottanut oli vasta 15-vuotias isänsä valmentama  Petrus Nurminen. Petruksen sarja 130-85-150 = 365 kiloa kasikakkosiin osoittaa, että kun tekniikkaa  hieman parannellaan ja intoa riittää, niin pojasta kuullaan vielä voimanostouutisissa pitkään.

Penkkimiehet hurjina

Kahden maailmanluokan penkkaajan keskinäinen kisailu oli hulppeata katseltavaa. MM-kisoihin Jenkkilään taas kerran lähtevä ysikymppisiin painonsa nostanut Kim Päivöke aloitti huolimattomasti 235 kilosta, mutta paikkasi sen toisellaan. Kun Petri Kuosma aloitti puhtaasti 240 ja jatkoi varmasti myös 250 kilolla, alkoi titaanien peli käydä jännäksi. Valtavan vimman nostoihinsa saanut  Päivöke runttasi väkisin myös kolmannen nostonsa  245 kiloa. Kuosma näytti kuitenkin isännän elkein kaapin paikan ja paransi ennätystään jopa 15 kiloa mahtavaan 255 kiloon. SE-raudat eivät enää ole kaukana. Ja sen myötä maaottelupaikat.

DSC_6993
Mitalikolmikko

Hirmujen innoittamina tarttuivat myös MM-kakkonen Iiro Virtanen ja tämän vuoden debyyttinsä tehnyt Mikko Malkavaara isoihin rautoihin. Iiro ehkä vähän liiankin isoihin, sillä sarja 187,5-192,5-200 sai joka nostolla punaiset valot. Mikko sen sijaan teki puhtaan sarjan 130-140-150, jolla oma henkilökohtainen ennätys parani peräti 15 kiloa.

CIMG5131CIMG5120
Malkavaara ja Virtanen

Naiset ennätyspäällä

Kaksi rohkeaa naista osallistui kisaan, Karita Heininen ja Maritta Jaurola. Karita keskittyi pelkkään penkkiin ja tekikin sen maailmanluokan elkein. Joka nostolla tuli uusi Rauman ennätys. Karitan sarja viiskutosiin 85-90-92,5 tuli erittäin näyttävin ja teknisin nostoin ja joka kerta kaikkien tuomarien hyväksyminä. 92,5 kiloa tähän sarjaan on maailman huippunostoja. Pasi Heinisen valmennettavasta Karitastako seuraava raumalainen MM-mitalisti?

Maritta otti kaikki kolme osalajia tosissaan. Kyykyt päättyivät vakuuttavaan 105 kiloon. Penkki normaali 65 kiloa ja sitten vedossa yritettiin viimeisellä 132,5 kiloa, jolla olisi tullut yhteistulosta yli kolmensadan. Veto jäi nilkkoihin ja yhteistulokseksi tuli 292,5 kiloa, jolla siis Rauman mestaruus naisissa.

CIMG5123
CIMG5133
Jaurola ja Heininen


Kuvia