Malkavaara ilman tulosta voimanoston MM-kisoissa

Heikki Malkavaara jäi penkissä ilman tulosta
Heikki Malkavaara jäi penkissä ilman tulosta

Veteraanien voimanoston MM-kisat käytiin tänä vuonna Euroopassa, Tsekin Ostravassa. Kilpailijoita oli mukana 34:stä maasta noin 300. Raumalta osallistui tänä vuonna vain Sumpun Voiman Heikki Malkavaara.

”Ensimmäinen kerta, kun jäin ”urallani” ilman tulosta”, harmitteli Malkavaara. Jalkakyykky alkoi takellellen. 160 kg hylky syvyyden takia tuomariäänin 2-1. Toiseen lisää syvyyttä, mutta taas sama tuomio. ..kele. Mutta sitten tapahtui harvinainen ihme. Jury käveli tuomarien yli ja hyväksyi noston. Seuraavaksi 170 kg niskaan. Ylhäällä petti kuitenkin tasapaino ja romut tulivat alas. ”Kyykyt olivat kevyitä, joten 170 kiloakin olisi varmasti tullut ylös”, totesi Malkavaara.

Penkkipunnerruksessa sitten tuli harmittavasti kolme kertaa hylky 2-1. Painot 110 kg tulivat vinossa ylös. ”Olin laihduttanut seiskavitosiin, kun viime vuonna nostin kasikakkosissa. Ehkä laihdutus verotti voimia”, pahoitteli Malkavaara. ”Ulostulleen välilevyn takia oli maastaveto tuskaa ja siksi otin vain yhden vedon 150 kilolla”. Taitaa pitää paikkansa vanha viisaus, että urheilija ei tervettä päivää näe”, pahoitteli Malkavaara.