Landvik sotilaspenkkimestari

Niko Mäkitalo punnertaa 140kg
Niko Mäkitalo punnertaa 140kg

Poroholman uusi kesäterassi ympäristöineen oli ääriään myöten täynnä voimailun ystäviä lämpimänä lauantai-iltapäivänä. Kolmetoista perusvahvaa mies- ja viisi naispunnertajaa kisaili Rauman mestaruuksista Rauman Ydinvoiman järjestämässä Sotilaspenkkikisassa. Kärjen osalta oli koitos viimeiseen saakka tiukka, sillä peräti seitsemän nostajaa pääsi yli sadan Wilksin pisteen. Voittaja oli kuitenkin selvästi omaa luokkaansa.

Mestariksi pistekisassa nosti tänä vuonna SM- ja EM-kisoissakin kunnostautunut jo veteraani-ikäinen Pekka Landvik. Landvik nosti sääntöjen mukaisesti ilman paitaa tai muita varusteita ja jalat penkkitason yläpuolella kolmen onnistuneen punnerruksen sarjan ”rautaromua” saaden viimeisellään ylös 180 kiloa. Saman 180 kiloa nostivat myös Espanjasta kotiutunut ME-punnertajamme Mikko Ojala ja ”eikoskaanpenkkipaitaa” Jukka Suista, mutta olivat Landvikia painavampia. Landvikin treenikaveri Petri Kuosma nosti vitosen vähemmän ja oli viides. Tämä ”veljeskaksikko” on treeneissä esittänyt hurjaa tuloskuntoa myös paitanostoissa ja liikutellut 250-270 kilon rautoja.

Kisojen suurimpia rautoja liikutteli Tero Aho. 190 kilon pukkaus riitti isolle miehelle kokonaiskilpailun neljänteen sijaan. Juha-Matti Englund (97,5 kg) ja MM-kakkonen Iiro Virtanen (135 kg) olivat myös yli sadan pisteen punnertajia, kuudes ja seitsemäs. Naisissa oli selvä voittaja toiston SE:n äskettäin tehnyt Karita Heininen. Kisoissa tehtiin monta SE:n ylittävää nostoa. Paikalla eivät kaikki tuomarit olleet kuitenkaan SE-noteerauksiin päteviä, joten ennätykset jäivät epävirallisiksi.

Illan päätteeksi suoritettiin yleisökilpailuna sormien puristusvoimaa mittaava kisa. Kymmenen ottelijan joukosta vahvanäpiksi tuli Aki Salmi.

One Response

  1. Kesäisiä kuvia on kiva katsella vielä vuosien saatossa.
    Kilpailun kulku on nyt taltioitu hienosti juttuna myös historian laatijoiden käytettäväksi.
    Saapa nähdä, tottuuko näin uljaaseen sivuston ulkomuotoon?
    htere

Comments are closed.